ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΕΩΣ 10KW ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 60%

Εγκαταστήστε άμεσα στη στέγη ή στο χώρο σας φωτοβολταϊκά με έως 60% επιδότηση άμεσα, οι αιτήσεις ξεκίνησαν πληροφορίες στο τηλ 2310478992 , 6951113648 ,info@sunwindenergy.gr

 

Η επιδότηση 40%-60% αφορά 250.000 εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών σε κατοικίες , επιχειρήσεις και αγρότες.

 

1. Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης για φωτοβολταϊκά;

 

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέχρι 10 kW για ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) αφορά 250000 στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Συγκεκριμένα 100000 κατοικίες, 75000 επιχειρήσεις και 75000 στέγες αγροτικής εκμετάλλευσης θα λάβουν επιχορήγηση για την κατασκευή φ/β έως 10 kW στη στέγη τους . Δεδομένου ότι πολλές κατοικίες θα εγκαταστήσουν φ/β μικρότερης ισχύος οι δικαιούχοι θα είναι αρκετά περισσότεροι.

 

2. Τι είναι το net metering;

 

Το net metering ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός είναι ένα εργαλείο για την σιτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση. Συγκεκριμένα μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή για παραγωγή και κατανάλωση της δικής του ενέργειας. Τυχόν έλλειμμα ενέργειας καλύπτεται μέσω απορρόφησης ενέργειας από το δίκτυο ενώ το πλεόνασμα αποθηκεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ για μελλοντική χρήση.

 

3. Τι απαιτείται για την εγκατάσταση ενός μικρού φωτοβολταϊκού στην στέγη;

 

Για την εγκατάσταση ενός φ/β σε μία στέγη απαιτείται η νόμιμη χρήσης και κυριότητα της στέγης που αποδεικνύεται με τα σχετικά έγγραφα ενώ σε περίπτωση πολυκατοικίας απαιτείται εγγράφως η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών.

 

4. Ποιο είναι το ποσοστό της επιδότησης;

 

Το ποσοστό της επιδότησης θα είναι από 40-60 % . Αναμένεται να ανακοινωθούν ακριβείς λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους δικαιούχους καθώς και για τον τρόπο ένταξης στο πρόγραμμα το επόμενο διάστημα. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι ήδη μπορούν να ξεκινήσουν τις αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ και να λάβουν την επιχορήγηση σε δεύτερο χρόνο με την έναρξη του προγράμματος.

 

5. Ποιο το κόστος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μίας κατοικίας;

 

Δεδομένου ότι μία μέση κατοικία καταναλώνει περίπου 6000kWh ετησίως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 5 kW καλύπτει τις ενεργειακές τις ανάγκες. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ένα κόστος περίπου στα 5000 ευρώ (1000 ευρώ/kW). Φυσικά το μέγεθος της ισχύος που θα εγκατασταθεί εξαρτάται από την κατανάλωση κάθε οικίας . Συνεπώς γίνεται μία ενεργειακή μελέτη σύμφωνα με τους ετήσιους λογαριασμούς ρεύματος και υπολογίζεται το μέγεθος του φωτοβολταικού.

 

6. Ποιο το οικονομικό όφελος από την επένδυση σε οικιακό φωτοβολταϊκό;

 

Με το net metering ο καταναλωτής θα γλιτώνει ετησίως μέρος της ενέργειας που καταναλώνει η ακόμα και ολόκληρη την ενέργεια πληρώνοντας μηδενικούς λογαριασμούς. Πρακτικά με τις τρέχουσες τιμές ρεύματος ένα νοικοκυριό καλείται να πληρώσει περίπου 2000-2500 ευρώ ετησίως χρήματα τα οποία πλέον θα μένουν στο κουμπαρά του νοικοκυριού.

 

7. Σε πόσο χρονικό διάστημα γίνεται η απόσβεση των χρημάτων που επενδύθηκαν;

 

Δεδομένου των ποσών που αναφέραμε πιο πάνω με μία μέση επένδυση 5-6 χιλιάδες ευρώ η απόσβεση τους εξοπλισμού γίνεται μέσα σε 2-3 χρόνια ενώ όσο αυξάνεται η τιμή του ρεύματος τόσο πιο γρήγορα γίνεται η απόσβεση αφού ο καταναλωτής συμψηφίζει το ίδιο το προϊόν (την ενέργεια). Μάλιστα εφόσον περίπου το μισό κόστος θα καλυφθεί μέσω επιχορήγησης η απόσβεση γίνεται σε λιγότερο από 2 έτη. Η σύμβαση με το ΔΕΔΔΗΕ είναι 25ετής πράγμα που καθιστά το net metering μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επένδυση.

 

8. Γιατί να επενδύσει ένα νοικοκυριό σε οικιακό φωτοβολταϊκό;

 

Με την εγκατάσταση φωτοβολταικού στη στέγη και μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού ο καταναλωτής πλέον αποδεσμεύεται από την ενεργειακή αστάθεια που επικρατεί, γίνεται αυτάρκης και παράλληλα συνεισφέρει στην προώθηση της πράσινης ενέργειας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 40-60%

Τι είναι το net-metering;

 

Το net-metering ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός είναι ένα εργαλείο για την αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση. Συγκεκριμένα μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή για παραγωγή και κατανάλωση της δικής του ενέργειας. Τυχόν έλλειμμα ενέργειας καλύπτεται μέσω απορρόφησης ενέργειας από το δίκτυο ενώ το πλεόνασμα αποθηκεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ για μελλοντική χρήση.

 

Υπολογισμός Κατανάλωσης

 

Η εταιρεία μας εφαρμόζει ένα μοντέλο υπολογισμού της κατανάλωσης των κτιριακών εγκαταστάσεών και σας ενημερώνει για τη δυναμικότητα του συστήματος που μπορεί να εγκατασταθεί στη στέγη ή σε κάποιο χώρο της κατοικίας ή εγκατάστασης. Βάσει αυτού επιτυγχάνεται μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος, ο καταναλωτής γίνεται παραγωγός και καλύπτει τις δικές του ενεργειακές ανάγκες.

Αδειοδοτική διαδικασία

Η αδειοδοτική διαδικασία που απαιτείται για ένα σύστημα net-metering είναι σχετικά απλή και η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των σταδίων της, από την αρχική αυτοψία έως και την τελική ΥΔΕ για τη σύνδεση με το Δίκτυο. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά (συνοπτικά) είναι τα παρακάτω:

  • Τίτλος ιδιοκτησίας
  • Μεταγραφή τίτλου στο υποθηκοφυλακείο
  • Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος για 1 έτος
  • Κάτοψη του χώρου εγκατάστασης σε pdf και AutoCAD
  • Νομιμοποιητικά έγγραφα του αιτούντος

 

Εξόφληση επένδυσης

Η πληρωμή όλων των κεφαλαίων της επένδυσης (εξοπλισμός, μελέτη, συνεργεία κ.α.) γίνεται με επιδότηση από 40-60% από το κράτος και το υπόλοιπο με χρήση δικών σας κεφαλαίων , ή με δάνειο από την τράπεζα.

  

 

Η εταιρεία μας SUNWIND DRAMALIS θα αναλάβει για εσάς την αδειοδότηση και κατασκευή του φωτοβολταϊκού συστήματός σας, καθώς και την εκπόνηση της ενεργειακής μελέτης παρέχοντας ανταγωνιστικές τιμές εξοπλισμού, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία μας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας :

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Μανώλης Δαγγίλας  2310 478992 , 6951 113648  manolisdaggilas@gmail.com

ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Άκης Τσορακλίδη 23850 29140, 6984 869260 akistsorakl97@gmail.com

 

  

Επιστροφή